Story Box Stories

Sapuni koji njeguju i pakovanje koje raste – Silvan Natural Cosmetics

Story Box proizvodi biraju se s velikom pažnjom i “okom” za detalje, vodeći računa da svaki proizvod ima svoju priču, pozadinu i da je napravljen s ljubavlju i odlučnošću da Vaš život učini boljim i posebnijim!

Tako smo pronašli Silvan kozmetiku i njihove unikatne sapune!

Zašto Silvan?

Silvan Cosmetics predstavlja prirodne, ručno izrađene kozmetičke proizvode upakovane u specijalno pakovanje u koje je utisnuto sjemenje cvijeća.

Savršena priča – nakon što otvorite sapun, stavite ambalažu u tlo i za malo vremena cvijeće će narasti.

Koristeći prirodne sastojke u svom sapunu i pronalazeći inspiraciju u ilirskoj kulturi za njihov dizajn, nastoje čovjeka približiti prirodi i ponovno uspostaviti vezu koja nikad nije smjela biti izgubljena.

Ko je Silvan?

Bog Silvan bio je veoma važan u religiji drevnih Ilira – posebno onih koji su živjeli na području srednje Dalmacije. Ova plemena bila su poznata kao Dalmati. Silvan je bio njihovo božanstvo divlje prirode, šuma i pašnjaka. Proslavljen je i kao zaštitnik stada, pa su ga često prikazivali s rogovima – što je Silvan Cosmetics odlučio promovisati kao prepoznatljivo obilježje njihovog loga.

Ekološki osvješten brend

Njihov cilj je podizanje svijesti kupaca stavljanjem kvaliteta na prvo mjesto. Oni žele pokazati pozitivnim primjerom da kupcu ne trebaju umjetna bojila i sintetički mirisi sve dok je ideja kreativna, a izvedba izvrsna. Ne koriste štetne konzervanse i izrađuje proizvode u manjim količinama, tako da su uvijek svježi i sačuvani na prirodan način. Cvijeće koje će narasti iz njihovog pakovanja, divan je i simboličan detalj, koji nas ujedno napominje da svako od nas može doprinijeti ljepšoj i očuvanoj okolini.

Nije ni čudo što su ih poznati časopisi poput Voguea i Tatlera prepoznali kao luksuzne sapune za kupanje napravljene od visokokvalitetnih prirodnih sastojaka.

I nije ni čudo što STORY BOX voli SILVAN!

Silvan 1
Silvan 2
Silvan Box 3
Silvan Box 1

#sharelove #sharestorybox